Volledig scherm
Edwin van de Pol met Jeannette. © Noor Reigersman

Wordt dierendag in de Meierij gevierd?

SINT-MICHIELSGESTEL/BERLICUM - Krijgt Fikkie een extra bot of gaat Werelddierendag aan zijn neus voorbij? Een rondgang leert dat sommige dieren zich dinsdag in hun pootjes mogen knijpen en andere krijgen hun gebruikelijke brokjes. Maar over één ding zijn al hun baasjes het eens: je moet altijd goed voor je dier zorgen, of het nu dierendag is of niet.

Op basisschool de Bolster in Sint-Michielsgestel wordt dit jaar niet speciaal dierendag gevierd, maar in elke klas wordt er wel aandacht aan besteed. „We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de Kinderboekenweek en daarin staan de oma’s en de opa’s centraal”, verklaart leerkracht van de kleuterklas, Janja van de Graaf. „Maar de kinderen mogen wel hun knuffel meenemen. Echte dieren mogen niet meer in de klas komen vanwege allergieën.”

Werkboerderij Buiten Gewoon in Berlicum, waar cliënten van de dagbesteding van Cello hun werkplek hebben, heeft een heel programma voor dierendag. Edwin van de Pol is een van de cliënten die voor de dieren zorgen. „Zelf vind ik de varkens het allerleukst, maar alle dieren zijn belangrijk. Kinderen trouwens ook wel.”

Boxtel e.o.