Volledig scherm
Kinderen kregen bij de kapster op Woudpop 2015 een 'chaoskapsel'. © Peter de Bruin

Woudpop Berlicum wil de komende jaren groeien

BERLICUM – De eerste editie van Woudpop op de grens van Berlicum en Schijndel heeft dit weekeinde volgens de organisatie ongeveer tweeduizend bezoekers getrokken. De Stichting Woudpop wil volgend jaar een nieuw, groter festival houden op het terrein aan het Woud bij de Zuid-Willemsvaart.

“We zijn ruim 2 weken geleden bij festival Festylent in Volkel gaan kijken”, zegt Arno Heijmans van Woudpop. “Daar heb ik wel wat nieuwe ideeën opgedaan. Misschien een kleine camping of een extra tent voor lokale artiesten. Er is hier nog ruimte genoeg. Het zou mooi zijn als het festivalseizoen bij Paaspop in Schijndel begint en in oktober met Woudpop bij Schijndel afgesloten wordt."

Voor groot én klein
De eerste Woudpop stond vrijdagavond in het teken van dj's en rappers. Zaterdag was er een battle tussen de bands Mmoozz en Fragment. Zondag was het familiedag in en bij de geel-blauwe tent aan het Woud. “Bij veel festivals wordt niets voor de allerkleinsten georganiseerd”, aldus Heijmans. “Hier staan binnen en buiten kinderattracties zoals een draai- en zweefmolen, een reuzenballenbak, een springkussen, een hindernisbaan, een rodeostier en nog veel meer. Dat vinden ze geweldig.”

Boxtel e.o.