Volledig scherm
© Roy van den Busken

Geen verdriet na vierde plaats Sjef van den Berg op Olympische Spelen

SINT-OEDENRODE - Bij Handboogvereniging Ontspanning in Sint-Oedenrode was de spanning vrijdagavond te snijden. Helaas strandde clublid Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther in de wedstrijd om brons; hij werd vierde op de Olympische Spelen.

Van den Berg had tijdens de Olympische week regelmatig contact met het thuisfront. Hij appte onder meer met voorzitter Antoon Vervoort, die van tevoren wel vertrouwen had in een medaille. Jeugdtrainer Peter Hulsen heeft Van den Berg lange tijd begeleid. ,,Wat me direct opviel was dat Sjef erg gedreven was. Hij wilde altijd alles weten.”

Niet goed voor je hart
In de kwartfinale was het erg spannend. De 6-4 overwinning was voor velen een opluchting. ,,Dit is niet goed voor je hart", riep iemand uit de zaal. De halve finale, tegen de Fransman Valladont, ging een stuk minder goed. Toen een man in het publiek heel hard 'acht' riep, schoot de Fransman inderdaad een acht, tot hilariteit van de rest.

Helaas lukte het de Nederlander erna ook niet om hogere punten te schieten. Van den Berg verloor. Ook de wedstrijd om brons ging verloren. ,,Het is erg jammer, maar het is wel subliem dat hij zo ver is gekomen”, riep iemand door de zaal." De club is trots op z'n topper.

Meierijstad