Volledig scherm
Kees van Rooij tijdens een skypeverbinding met de raadszaal © Robèrt van Lith

Nieuwe burgemeester Meierijstad keert terug naar geboortestreek

SINT-OEDENRODE - Terug naar zijn roots. Zo ziet CDA'er Kees van Rooij zijn aanstaande benoeming als burgemeester van fusiegemeente Meierijstad.

Van Rooij (57) is nu burgemeester van de Limburgse gemeente Horst aan de Maas. ,,Ik zat vroeger in Veghel op het Zwijsen College, dus ik ga terug naar mijn geboortestreek", zei Van Rooij via een skypeverbinding met Sint-Oedenrode, waar de gemeenteraad het advies van de vertrouwenscommissie omarmde.

De verwachting is dat de nieuwe burgemeester medio december aantreedt. ,,Dat ligt ook een beetje aan de agenda van de commissaris van de Koning", aldus voorzitter Johan van Gerwen van de vertrouwenscommissie.

'Perfecte kandidaat'

Van Rooij is lid van het CDA. ,,Hij is voor ons de perfecte kandidaat", zegt partijgenoot Van Gerwen. 25 mensen hadden gesolliciteerd op de vacature in de fusiegemeente, die ontstond na het samengaan van Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel. Drie van hen trokken zich later terug. De vertrouwenscommissie ging met zes mannen en twee vrouwen de eerste ronde in. Van Gerwen meldde dat de commissie unaniem achter de voordracht van Van Rooij stond.