Volledig scherm
Ria Kreijeveld verzorgt de lunch met een aantal andere vrijwilligers voor het Kloosterhof. © copyright Marc Bolsius

'Samen eten gezelliger dan alleen'

LIEMPDE - Tot voor kort was het behelpen bij het uitserveren van de warme maaltijden vanuit de keuken van de Liempdse Kloosterhof. Maar sinds de verbouwing, grotendeels door vrijwilligers, is dat verleden tijd. De pijpenla veranderde in een royale keuken. De vrijwilligers zijn erg tevreden. ,,Nu kunnen we tenminste uit de voeten", zeggen ze terwijl ze de warme maaltijden uitserveren.

Die maaltijden worden dagelijks vers bereid in de keuken van verpleeghuis Odendael in Sint-Oedenrode. Een taxibusje zorgt voor het transport naar De Kloosterhof.

Bea van de Hoven en Joke van Haaren van de Stichting BOL (Belangenbehartiging voor Ouderen Liempde) vertellen dat de vernieuwde keuken ook nieuwe kansen biedt. Er zijn plannen om niet alleen tussen de middag, maar ook 's avonds warme maaltijden aan te gaan bieden. 

,,We denken dat we daarmee de jongere ouderen meer aanspreken. Die generatie is niet gewend om tussen de middag warm te eten", legt Van de Hoven uit. Een enquête onder de leden van de KBO, de Zonnebloem en het Liempdse Vrouwencontact moet duidelijk maken of daarvoor voldoende animo bestaat.

Lees dinsdag meer hierover in het Brabants Dagblad, editie Meierij