Volledig scherm
De garage werd overhoop gehaald. © Bert Bilsen

Theo Lucius verbijsterd na inbraak bij 'zijn' stichting voor zieke kinderen: Dit is zo sneu en triest

UPDATESINT-OEDENRODE - Bij liefdadigheidsstichting de Vossekuil in Sint-Oedenrode zijn maandag voor duizenden euro’s aan vishengels en bewakingscamera’s gestolen. Na de inbraak lieten de daders een spoor van vernieling achter. 

Oprichter Theo Lucius heeft geen goed woord over voor de daders. ,,Dit is echt heel erg sneu en triest. Ze hebben alles overhoop gehaald”, zegt de voormalig profvoetballer.

Theo Lucius zet zich al jaren in voor gehandicapte en ernstige zieke kinderen. Zijn stichting de Vossekuil laat sportvissers tegen betaling in een grote vijver vissen. De opbrengst daarvan gaat naar speciale evenementen voor kinderen die het moeilijk hebben.

Door de diefstal, die de stichting duizenden euro’s gaat kosten, moet Lucius weer van voor af aan beginnen. ,,We zijn weer terug bij af”, verzucht hij aan de telefoon. ,,Deze mensen moeten geweten hebben dat ze van kinderen hebben gestolen. Dat vind ik echt niet normaal.”

'Theo stond perplex'
Vermoedelijk hebben de daders maandagavond toegeslagen. Ze hebben op de een of andere manier het slot van de poort vernietigd en zijn zo met een auto het terrein opgereden. Vervolgens hebben ze een complete aanhanger, met daarin honderden vishengels, in zijn geheel meegenomen.

,,Deze daad is met geen pen te beschrijven”, zegt medeoprichter Bert Bilsen. ,,Ze hebben ook de bewakingscamera’s losgerukt en deze meegenomen. Ongelofelijk. Overigens snappen we niet hoe zij de aanhanger mee hebben kunnen nemen. Deze zat stevig op slot.”

Voor de schade is de Vossekuil niet verzekerd. Lucius gaat er desondanks van uit dat alles weer goed komt met de stichting. ,,Daar zal ik hoogstpersoonlijk voor zorgen”, verzekert de voormalig profvoetballer. ,,Nu moeten we in elk geval op zoek naar nieuwe spullen. Het is zo jammer, want voor de daders hebben die spullen weinig waarde, voor ons heel veel.” 

Zijn collega Bert Bilsen vreest dat de stichting het de komende tijd rustiger aan moet doen. ,,Maar de kinderen zullen hier niets van merken”, benadrukt hij. ,,Daar gaan we voor zorgen, zij mogen niet de dupe worden van dit tuig.”

De Vossekuil heeft dinsdag aangifte gedaan van diefstal en vernieling. Op 17 juni organiseert de stichting een speciale dag voor kinderen met een beperking. Zij mogen dan met Theo Lucius en Michael van Gerwen een dagje vissen. ,,We laten deze dag absoluut doorgaan. Al moet ik alles uit eigen zak betalen.”

Volledig scherm
De garage is overhoop gehaald. © Bert Bilsen