Presentatoren Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Jan Smit & Nikkie de Jager
Volledig scherm
Presentatoren Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Jan Smit & Nikkie de Jager © Brunopress

TextielMuseum toont Nederlandse outfits Eurovisie Songfestival

Het TextielMuseum in Tilburg wijdt in juni een expositie aan de creaties die presentatoren en Nederlandse artiesten droegen tijdens het Eurovisie Songfestival. De tentoonstelling Eurofashion is van 9 juni tot en met 10 juli te zien, meldt het museum op haar website.

 1. Acts met foute outfit: amper kans op winst Eurovisie Songfestival

  Acts met foute outfit: amper kans op winst Eurovisie Songfesti­val

  Na elke editie van het Eurovisie Songfestival wordt de slechtst geklede act beloond met de Barbara Dex Award. Deze beruchte prijs lijkt samen te gaan met een lage plek in de ranglijsten: van alle Award-winnaars voor de lelijkste outfit won namelijk nog nooit iemand het festival. Slechts 6 acts haalden de uiteindelijke top 10. Dit blijkt uit onderzoek van Dresscode.nl op basis van het stemgedrag sinds de eerste Barbara Dex Award-uitreiking in 1997.
 2. Duncan Laurence heeft corona en treedt niet op in finale songfestival, Romy Monteiro deelt punten uit
  update/video

  Duncan Laurence heeft corona en treedt niet op in finale songfesti­val, Romy Monteiro deelt punten uit

  Duncan Laurence is vandaag positief getest op het coronavirus. Vanwege de minimale isolatieperiode van zeven dagen zal Duncan, die in 2019 het muziekspektakel won, niet live kunnen optreden in Ahoy in Rotterdam tijdens de grote finale van het songfestival. Ook kan hij de punten namens Nederland niet uitdelen en de trofee niet uitreiken aan de winnaar. Romy Monteiro vervangt hem als de Nederlandse puntengever, heeft AvroTros vandaag bekendgemaakt.