Volledig scherm
VOAB - Kruisland © Persgroep

Aanklager: Half jaar schorsing na kopstoot aan VOAB-speler

Peter Wuyts, grensrechter van voetbalclub SC Kruisland, hangt een loodzware straf boven het hoofd. De aanklager amateurvoetbal heeft een schorsing van zes maanden geëist. Aanleiding is de vermeende kopstoot die hij uitdeelde aan VOAB-captain Casper van Beers.

De aanklager eist in het schikkingsvoorstel een schorsing van zes maanden. Die periode mag hij niet aan 'KNVB-gerelateerde activiteiten' deelnemen: geen wedstrijden, trainingen of andere verenigingsactiviteiten. De aanklager vindt dat er op basis van onderzoek voldoende bewijs is dat de grensrechter een kopstoot heeft uitgedeeld. Tegen dit schikkingsvoorstel kan tot en met 26 maart in beroep gegaan worden.

Kruisland-grensrechter Peter Wuyts ontkende eerder al tegen deze krant dat hij zondag 11 maart in de rust van het duel VOAB - Kruisland (tweede klasse E) een kopstoot heeft uitgedeeld aan VOAB-captain Casper van Beers. De lezing van Van Beers staat daar weer haaks op. 

 ,,Ik denk dat tweehonderd man heeft gezien wat er is gebeurd", zei Van Beers daags na het incident. ,,We lopen na de eerste helft naar de kleedkamer en waren aan het discussiëren met de scheidsrechter. Het was al onvriendelijk in de eerste helft. De grensrechter van Kruisland roept iets tegen mij, ik reageer en hij komt verhaal halen en deelt een kopstoot uit. Daarop geeft de scheidsrechter hem een rode kaart. Onze trainer zegt er wat van en wordt ook bijna aangevlogen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
1-2
Willem IIWIL
away logo