Volledig scherm
Zeljko Petrovic is een van de acht hoofdtrainers in de ere- en eerste divisie met een verleden als speler bij RKC. © ProShots

Acht ex-spelers RKC op trainersstoel in betaald voetbal

WAALWIJK - Door de aanstellingen van Zeljko Petrovic bij ADO Den Haag en Rob Maas bij Cambuur Leeuwarden zijn nu acht voormalig spelers van RKC Waalwijk hoofdtrainer bij een Nederlandse betaalde voetbalclub. Ook Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Peter Bosz (Ajax), Jurgen Streppel (Heerenveen), Erik ten Hag (FC Utrecht) en Ricardo Moniz (Eindhoven) hebben een verleden als speler bij RKC. De Waalwijkse club staat zelf onder leiding van oud-speler Peter van den Berg.

Het hadden zelfs nog twee trainers meer kunnen zijn. Alfred Schreuder moest vorig seizoen onder druk van de publieke opinie bij FC Twente vertrekken. De huidige assistent van Hoffenheim was nog in beeld bij Vitesse, maar haakte af. Darije Kalezic liet zich ontslaan door Roda JC en koos voor een toekomst in Saoedi-Arabie.

Van alle trainers speelde Petrovic, verdeeld over twee periodes, de meeste wedstrijden voor RKC. Hij kwam aan 126 competitieduels en wordt gevolgd door Peter Bosz, die 105 wedstrijden voor de Waalwijkse club speelde. Rob Maas en Jurgen Streppel hebben er een minder. Peter van den Berg (89 duels) en Ricardo Moniz (67 duels) horen tot de middenmoot. Erik ten Hag speelde een seizoen in Waalwijk en kwam daarin tot 31 duels. Giovanni van Bronckhorst verbleef een half jaar op huurbasis bij RKC en was goed voor 12 wedstrijden en een doelpunt.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
295 stemmen