Volledig scherm
Ad Tielemans. © Van Assendelft fotografie

Ad Tielemans, allerminst een handbalbobo

BOEKEL - Hij mag dan bestuurslid van de Nederlandse handbalbond zijn, Boekelaar Ad Tielemans is allerminst een bobo. Snoepreisjes? Hij is er wars van. "Toen wij vijf jaar geleden met z'n vijven een nieuw bestuur vormden, hebben we afgesproken dat we geen onkosten zouden declareren, omdat het financieel heel slecht ging met de bond. Ik vraag zelfs geen benzinegeld voor mijn ritjes naar het bondsbureau in Oosterbeek voor de vergaderingen."

Hij ging besturen omdat hij dat leuk vindt. Minder leuk was de constatering na zijn aantreden dat de bond met een tekort van ruim 1 miljoen euro zat. "We moesten het EK voor vrouwen dat we mochten organiseren zelfs teruggeven, want dat had vermoedelijk ook weer een paar ton verlies opgeleverd. Dat konden we er niet bij hebben." Tielemans en co loodsten de handbalbond langs de grond van de afgrond. Daarom kan hij nu extra genieten van het succes van de vrouwenploeg in Rio.
Overigens is de 53-jarige Boekelaar de enige van de vijf bestuursleden die niet (op eigen kosten) naar Brazilie is afgereisd om het live te aanschouwen. Hij kampt al jaren met een traaggroeiende vorm van kanker en werd onlangs nog geopereerd. "Zo'n lange reis pleegt een zware aanslag op mijn gestel", legt Tielemans uit waarom het hem verstandiger bleek om thuis voor de buis de wedstrijden te bekijken. "Ik ga ze straks wel ophalen op Schiphol. Dat moet toch ook iemand doen, haha."

Lees het hele interview met Ad Tielemans in het Brabants Dagblad van zaterdag 20 augustus.