Volledig scherm
Archiefbeeld van doelpuntenmaker Dongen Mart van Bree (links) © ron magielse / pix4profs

'Afscheidswedstrijd' Dongen eindigt in gelijkspel

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen van Dongen stond in het teken van het afscheid van trainer Ron Timmers, zijn assistent Peter van Vugt en spelers Mohammad, Van der Waarden, Roovers, Wouters, Van Zon en Sivanathan. Tegen Hercules speelden De Kanaries met 2-2 gelijk.

De beginfase kenmerkte zich door drie vroege wissels. Bij Hercules verlieten Van Logtestijn en oud-prof Vlug binnen het kwartier geblesseerd het veld en voor Floris Wouters duurde zijn laatste Dongen 1-duel ook maar vijftien minuten door een blessure.

Hierna konden de vele toeschouwers gelukkig ook goals zien. Mart van Bree zette Dongen na 19 minuten op een 1-0 voorsprong met een bekeken bal, maar door goals van Mijland en Van der Stappen (eigen goal) ging Dongen met 1-2 De rust in.

Na de rust ging een gretig Dongen op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg van Timmers wilde de laatste thuiswedstrijd per se goed afsluiten en kwam op gelijke hoogte in de 64ste minuut toen invaller Tom Kolkert ongeveer zijn eerste inzet omzette in een goal: 2-2. Verder kwam Dongen niet en zo eindigde het laatste thuisduel van Ron Timmers van Dongen in een gelijkspel.

Volgende week speelt Dongen haar laatste competitiewedstrijd. De Kanaries stijgen door het gelijkspel naar de vierde plaats, maar het behalen van de nacompetitie is niet meer mogelijk voor De Kanaries.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement