Volledig scherm
Ianis Hagi. Inzet: Gheorghe Hagi dwingt Italië-doelman Francesco Toldo tot een redding tijdens het EK in 2000. © AP, AFP

Ajax aast op de zoon van Roemeense legende Hagi

VideoAjax heeft een oogje op de zoon van de Roemeense legende Gheorghe Hagi. De 20-jarige aanvallende middenvelder Ianis Hagi geldt in zijn land als een groot talent en wordt al geruimde tijd gevolgd door Ajax. Mogelijk wordt Hagi jr, die komende zomer met Roemenië actief is op het EK Onder 21 , de tweede Roemeense aanwinst van 2019. Eerder trok de landskampioen al Razvan Marin aan van Standard Luik.

Ianis Hagi speelt momenteel voor  FC Viitorul Constanța. Met die club kwam hij vorig jaar in de Europa League nog uit tegen Vitesse. Hagi jr maakte hij zijn debuut voor Roemenië. Hij speelde inmiddels drie interlands.

Hagi jr staat voorlopig nog in de schaduw van zijn vader, Gheorghe Hagi. Met zijn bijnaam ‘De Maradona van de Karpaten’ veroverde de beroemde linkspoot in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw de wereld. Met 125 interlands van Roemenië groeide hij uit tot icoon van het Roemeense voetbal. Hij speelde onder meer voor Steaua Boekarest, Real Madrid, FC Barcelona en Galatasaray. Magistraal was zijn goal bij het WK van 1994 in de Verenigde Staten tegen Colombia, toen hij bijna vanaf de zijlijn zag dat de doelman van Colombia, Oscar Cordoba, iets te ver voor zijn doel stond (zie video hieronder).