Volledig scherm
Skomina tijdens Dinamo Kiev - Ajax. © BSR

Ajax - Real Madrid onder leiding van oude bekende Skomina

De eerste ontmoeting tussen Ajax en Real Madrid in de achtste finales van de Champions League staat woensdag onder leiding van Damir Skomina. De Europese bond UEFA heeft de Sloveense scheidsrechter aangesteld voor de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena.

Szymon Marciniak zou de wedstrijd in Amsterdam in eerste instantie fluiten, maar door een lichte blessure neemt Skomina het van hem over. De Pool Marciniak is nu videoscheidsrechter, samen met Pawel Gil. Skomina wordt woensdag geassisteerd door zijn landgenoten Jure Praprotnik en Robert Vukan. Rade Obrenovic is de 4e official.

De UEFA heeft de VAR vervroegd ingevoerd in de Champions League. Het was de bedoeling dat dit pas volgend seizoen zou gebeuren, maar videoarbitrage wordt nu al vanaf de knock-outfase gebruikt. In het stadion krijgen de toeschouwers bij een ingreep van de VAR de beelden op de grote schermen te zien.

Oude bekende

De 42-jarige Skomina is voor Ajax een oude bekende. De Sloveen floot één van Ajax’ meest belangrijke wedstrijden van de afgelopen jaren: de Europa League-finale in 2017, waar in Stockholm verloren werd van Manchester United (2-0). In 2010 had hij in de groepsfase van de Champions League ook al eens de leiding bij een duel tussen Real Madrid en Ajax. Real won toen met 2-0.

De wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid begint woensdag om 21.00 uur.

Poll

Wat gaat het woensdagavond worden in Amsterdam?

  • Winst Ajax (22%)
  • Gelijkspel (12%)
  • Winst Real Madrid (66%)
15262 stemmen

Hieronder kunt u luisteren naar de podcast van AD Sportwereld over de Champions League-ontmoeting tussen Ajax en Real Madrid van woensdag: