Volledig scherm

Belgische Flik-Flak-turners Louwije en Schroé knokken om Rio-ticket

DEN BOSCH - In de marge van de NK turnen komend weekeinde in Rotterdam komen ook twee Belgen van Flik-Flak uit Den Bosch in actie. Bram Louwije en Kristof Schroé strijden met zes landgenoten om het ene beschikbare olympische ticket voor een Belgische turner.

In tegenstelling tot de Nederlandse turners slaagde België er niet in om zich als team te plaatsen voor de Olympische Spelen. Acht Belgische mannen zijn nog in de race voor het ene individuele ticket voor Rio. Dat is voor de kandidaat met de beste vooruitzichten op een plek in een toestelfinale. Schroé is specialist op rekstok, het toestel van Epke Zonderland. Het favoriete toestel van Louwije is paard-voltige. Beiden worden bij Flik-Flak getraind door Bram van Bokhoven. Het toernooi in Ahoy is de laatste selectiewedstrijd voor de Belgen.

Voor de Nederlandse turnmannen zijn de NK de eerste van drie kwalificatiewedstrijden voor de vijf beschikbare plaatsen in het team.Van Flik-Flak zijn Yuri van Gelder, Jeffrey Wammes, Bram Verhofstad en Jorian Ilbrink nog in de race, evenals Vughtenaar Karl Kosztka (O&O Zwijndrecht).

Lees het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Brabantse deelnemers op bd.nl/rio2016.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
386 stemmen