Volledig scherm
Bert Zwanenburg © Thomas Segers

Bert Zwanenburg trekt zich na bijna 15 seizoenen terug bij FC Oss

OSS - Bert Zwanenburg stopt per 30 juni als directievoorzitter van FC Oss. De 54-jarige Zuid-Hollander draagt na bijna vijftien seizoenen het stokje over. “Het liefst aan een Ossenaar met een hoge gunfactor”, aldus Zwanenburg.

Zwanenburg kwam in januari 2002 als technisch eindverantwoordelijke over van FC Dordrecht en kijkt terug op een mooie periode met hoogte- en dieptepunten. “We hebben in 2005 een geweldige bekercampagne meegemaakt, waarin we in de kwartfinale tegen PSV strandden. Daarnaast zijn er in mijn tijd drie periodetitels gewonnen en hebben we vier keer nacompetitie gespeeld. De grootste teleurstelling is uiteraard de degradatie naar de Topklasse. Dat dit mede kwam door het omvallen van Haarlem, zorgt voor een extra wrange nasmaak.”

Impopulaire maatregelen In het seizoen 2007-2008 werd Zwanenburg voorzitter en kreeg de gezondmaking van de club zijn hoogste prioriteit. “Dit is sindsdien mijn doel geweest. Ik ben blij dat ik FC Oss nu schuldenvrij kan achterlaten in de kansrijke omgeving van de Talentencampus. Om dit te bewerkstelligen heb ik soms impopulaire maatregelen moeten nemen en ben ik op tenen van anderen gaan staan. Dat heeft niet altijd de schoonheidsprijs verdiend. Ik bied daarom met terugwerkende kracht mijn excuses aan, maar mensen moeten weten dat dit nooit persoonlijk bedoeld is. Ik heb altijd gehandeld naar wat het beste is voor de club.” Osse opvolger De afzwaaiende directievoorzitter blijft de club op de voet volgen en spreekt z’n voorkeur uit voor het profiel van zijn opvolger. “Mijn werk zit erop. Het liefst zie ik een Ossenaar met een hoge gunfactor mijn taken overnemen, zodat de club commercieel naar een hoger niveau kan worden getild. Zelf blijf ik als supporter naar de wedstrijden komen, want dat wil ik niet missen.”

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
427 stemmen