Volledig scherm
© AFP

Bertens doet ook in Linz goede zaken richting WTA Finals

Kiki Bertens heeft op het WTA-toernooi van Linz de tweede ronde bereikt. In de eerste ronde won ze van Misaki Doi uit Japan: 6-4 en 7-5. Die overwinning betekent dat de Wateringse weer goede zaken doet in de strijd om een plek in de WTA Finals.

Bertens bereikte vorige week nog de halve finale van het toernooi van Peking. Ze verloor toen uiteindelijk in drie zinderende sets van Ashleigh Barty, de nummer één van de wereld. Daags daarna meldde Petra Kvitova zich geblesseerd af voor het toernooi van Linz en accepteerde Bertens de wildcard die haar vervolgens werd aangeboden.

Het toernooi voor de Nederlandse (die in Oostenrijk direct als eerste geplaatst was) begon vanavond dus met een overwinning. In de eerste set plaatste Bertens op 3-3 de beslissende break, waarna ze die met 6-4 binnensleepte. De tweede set begon (overigens net als de eerste) met breaks aan beide kanten, waarna het tot 5-5 gelijk opging. Bij die stand sloeg Bertens zich wederom door de service van de Japanse heen, waarna ze het karwei zelf afmaakte: 7-5.

,,Om eerlijk te zijn voelde ik me dood”, zei de uit China overgekomen Bertens, die al voor de vijfde week op een rij een toernooi speelt. ,,Ik heb alles gegeven wat ik nog in me had.” Donderdag neemt Bertens het in de tweede ronde op tegen de Belgische Alison Van Uytvanck, die haar landgenote Ysaline Bonaventure versloeg.

Het toernooi is voor Bertens belangrijk, omdat ze nog altijd vol in de race is voor een ticket voor de prestigieuze WTA Finals. In het kader daarvan kreeg Bertens eerder al goed nieuws: Belinda Bencic, een concurrente van Bertens, verloor in de eerste ronde. Bertens staat op de negende plek op de jaarranglijst, Bencic staat een plekje lager. De beste acht tennissters mogen deelnemen aan de WTA Finals in Shenzhen, het eindejaarstoernooi voor vrouwen.