Volledig scherm
Kiki Bertens. © EPA

Bertens met moeite langs Potapova (18) in Sint-Petersburg

Naar halve finaleKiki Bertens heeft met moeite de halve finales van het tennistoernooi in Sint-Petersburg bereikt. De titelverdedigster in de tweede stad van Rusland had het vooral moeilijk in de tweede set tegen de Russische Anastasia Potapova: 6-4, 7-6 (7).

In de eerste set had Bertens aan twee breaks voldoende, in de tweede leek ze bij 1-4 vrijwel kansloos. De Nederlandse, bij haar eerste optreden in de Russische stad te sterk voor Veronika Koedermetova, kwam echter sterk terug, werkte zelfs setpoints weg en sleepte er een tiebreak uit.

Daarin kreeg Bertens bij 6-2 haar eerste matchpoint. Ze benutte het tweede. ,,Het was erg lastig in de tweede set en ik kwam flink in de problemen”, zo reageerde Bertens meteen na afloop. ,,Het enige wat ik kon doen was blijven vechten en geloven in een goed resultaat. Het is goedgekomen, al had ik soms ook een beetje geluk op de beslissende momenten.”

In de halve finale speelt Bertens morgen tegen Jekaterina Aleksandrova. Ze treft daarmee voor de derde keer op rij een Russische opponente. De andere halve eindstrijd gaat tussen de Griekse Maria Sakkari en de Kazachstaanse Jelena Rybakina. De finale is zondag. 

WTA on Twitter

The defending champion hasn't dropped a set en route to the @formula_tx semifinal! @kikibertens defeats Potapova, 6-4, 7-6(3). https://t.co/2V3BqWjS1M