Volledig scherm
Benito van de Pas © PDC

'Big Ben' overleeft poulefase Grand Slam of Darts

WOLVERHAMPTON - Benito van de Pas is al zeker van een plek bij de laatste 16 op de Grand Slam of Darts, een toernooi waaraan darters van profbond PDC en amateurbond BDO meedoen. De Tilburger won zijn eerste twee pouleduels.

Zaterdag wist hij na een 4-0-voorsprong nog nipt van Chris Dobey te winnen (5-4). Een dag later maakte hij het karwei wel sneller af tegen Scott Mitchell (5-1), al had 'Big Ben' opnieuw moeite om de winnende pijl te gooien. Van de Pas gooit maandagavond nog een partij tegen de verrassend al uitgeschakelde Adrian Lewis. Daarbij gaat het voor de Tilburger nog om de groepswinst (2.500 pond extra) en een op papier minder goede tegenstander in de volgende ronde.

'Mighty Mike'
Ook Michael van Gerwen is al zeker van het bereiken van de knock-outfase. Hij won achtereenvolgens van Martin Adams (5-2) en Brendan Dolan (5-1). Voor 'Mighty Mike' wacht maandagavond nog een potje tegen de Duitser Max Hopp.

Van Barneveld
De enige andere Nederlandse troef in Wolverhampton, Raymond van Barneveld, stelde eveneens niet teleur. Eerst was hij met 5-1 te sterk voor Nathan Aspinall, zondag moest landgenoot (en BDO-speler) Danny Noppert eraan geloven (5-2). 'Barney' is alleen theoretisch nog niet verzekerd van een vervolg in het toernooi, zodat hij dinsdag nog wel een beetje gas moet geven tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1231 stemmen