Volledig scherm
Twan van Gendt © Orange Pictures

BMX'er Twan van Gendt terug na mysterieuze blessure

VELDDRIEL - BMX'er Twan van Gendt zit weer op zijn fiets. Een mysterieuze blessure aan zijn hiel hield de fietscrosser uit Velddriel (23) maanden aan de kant. De WK was eind juli zijn laatste wedstrijd.

„Het leek mijn beste seizoen ooit te worden, maar op de WK was het op", zegt Van Gendt in het Brabants Dagblad van donderdag 3 december. "Ik kon geen schoen aan die dag, reed met een verdoofde voet rond. In de kwartfinale viel ik bijna om in het starthek.”

Bron van ellende
Zo kon het niet langer, dacht de nummer vijf van de Spelen van Londen. Toch maar eens op zoek naar de bron van de ellende. De meest logische conclusie na het passeren van diverse scenario’s? Het zat ‘m in zijn nieuwe schoenen. „Ik ben begin dit jaar van schoenen gewisseld. Blijkbaar zaten ze niet goed bij m’n hak, is een bepaalde plek gaan irriteren. Ik ben nog niet 100 procent zeker, maar het kan bijna niet anders. Al met al heeft het me gewoon een halfjaar gekost. Het slaat eigenlijk nergens op. Dat je door andere schoenen ineens helemaal niets meer kan.”

Van Gendt is al zo goed als zeker van deelname aan de Olympische Spelen van Rio volgend jaar.

Lees het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Brabantse deelnemers op bd.nl/rio2016.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
228 stemmen