Volledig scherm
Bobby Chaumont

Bobby Chaumont eerste import Trappers

TILBURG - Vorig seizoen koos Destil Trappers met Kyle DeCoste en Kyle Just voor onervaren imports. Voor beiden was het hun eerste Europese avontuur. Nu heeft de Tilburgse ijshockeyclub de 31-jarige aanvaller Bobby Chaumont gestrikt.

Chaumont komt over van de Dundee Start uit de Engelse Elite Ice Hockey League (EIHL). De Canadese rightwinger heeft er vijf Engelse seizoenen opzitten. „Hij was toe aan een andere competitie. In Engeland wordt erg veel gevochten. Daar was hij wel klaar mee”, licht technisch manager René de Hondt de keuze van Chaumont voor Trappers in het Brabants Dagblad toe. "Hij heeft uitstekende statistieken. Bobby is een fysiek sterke aanvaller met een goed schot die overal zijn punten heeft gepakt. Hij kan zeer waardevol zijn in de powerplay.”

Carrière
Na zijn juniorenperiode en een jaar universiteitshockey bij Dalhousie Tigers maakte Chaumont de overstap naar het professionele ijshockey, waar hij een contract tekende bij Laredo Bucks in de Central Hockey League. Ook hier maakte de aanvaller snel naam. In zijn debuutjaar kwam hij tot 82 punten. Naast een uitverkiezing voor het all-rookie team leverde dit hem een overstap naar de East Coast Hockey League op waar hij de kleuren verdedigde van Dayton Bombers. Na een kort uitstapje in het Noorse Stavanger keerde de Canadees weer terug naar de Central Hockey League als speler van de Mississippi Riverkings. Een hernieuwde kennismaking met Europa volgde bij Braehead Clan om vervolgens zijn eerste en enige titel te behalen met Fort Wayne Komets. Met vier goals en drie assists in de vijf finaleduels tegen Wichita Thunder had de forward een groot aandeel in het Central Hockey League kampioenschap. De afgelopen vier seizoenen speelde Chaumont voor Braehead Clan, Fife Flyers en Dundee Stars in de sterke Engelse Elite League.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1283 stemmen