Volledig scherm
Archieffoto © stock.xchng

Bossche rugbyclub Dukes wint van A.S.R.V. Ascrum

DEN BOSCH - De Bossche rugbyploeg The Dukes heeft zaterdag met 35-8 gewonnen van A.S.R.V. Ascrum. Bij rust was het 21-3.

De Bosschenaren begonnen goed en binnen zeven minuten maakte Joshua Caldwell de eerste try. Jurgen Jorna benutte vervolgens de conversie, dat deed hij na iedere try van de thuisploeg deze wedstrijd. Na de snelle voorsprong had de Dukes het enige tijd lastig met de Amsterdammers. De studenten uit de hoofdstad kwamen terug tot 7-3. Even zag het er naar uit dat die stand tot de rust op het scorebord bleef staan, maar de thuisploeg maakte net voor de pauze twee tries dankzij Catalin Buburuzan en Rik van Balkom.

Hoe goed de Dukes in de eerste helft van start gingen, zo slecht was het na rust. Na 44 seconden maakten de bezoekers een try, maar de conversie werd niet benut: 21-8. De Bosschenaren kwamen echter niet meer in de problemen en liepen door tries van Teodor Bogdanov en Gerard Viguurs uit naar een 35-8 overwinning.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
423 stemmen