Volledig scherm
Patrick van Aanholt (achtergrond) viert een Sunderland-feestje. © foto GETTY

Bosschenaar Patrick van Aanholt langer bij Sunderland

SUNDERLAND - Patrick van Aanholt (25) heeft zijn contract bij Sunderland opengebroken en verlengd tot medio 2020. De Bosschenaar handhaafde zich met Sunderland afgelopen seizoen ternauwernood op het hoogste niveau in Engeland. De ploeg eindigde als zeventiende, terwijl de nummers 18 tot en met 20 rechtstreeks degradeerden.

Van Aanholt kwam in zijn jeugd uit voor amateurvereniging OSC'45 in Den Bosch. Daar pikte FC Den Bosch de vleugelverdediger op. Binnen een jaar maakte hij vervolgens de overstap naar PSV. In 2007 vertrok Van Aanholt naar Chelsea. Die club gaf hem een driejarig contract waarmee hij - als jeugdspeler - zo'n 150.000 euro per jaar ging verdienen. Chelsea verhuurde Van Aanholt achtereenvolgens aan Coventry City, Newcastle United, Leicester City en Vitesse.
In juli 2014 nam Sunderland hem over van Chelsea. Hij tekende toen een contract voor vier jaar en maakte zijn eerste doelpunt in de Premier League op 28 november 2015 in een wedstrijd tegen Stoke City (2-0 winst).

Van Aanholt is ook international. Afgelopen week speelde hij met Oranje tegen Polen een helft, tegen Oostenrijk de hele wedstrijd.

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (31%)
  • Nee (19%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (51%)
366 stemmen