Volledig scherm
Het olympisch en paralympisch team dat Nederland vertegenwoordigt in Rio. © NOC*NSF

Brabant levert 37 sporters tijdens Olympische Spelen (kaart)

DEN BOSCH - De Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaan komende week van start. Van de 242 Nederlandse sporters die aan het sportevenement meedoen, groeiden 37 atleten op in Brabant.

De provincies Noord- en Zuid-Holland leveren de meeste atleten die meedoen in Rio. In beide provincies groeiden 49 olympiërs op. Brabant volgt op de derde plaats met 37 atleten. Zeeland is met één atleet de provincie waar de minste olympiërs opgroeiden.

Bij de steden levert Amsterdam (18) de meeste sporters af, voor Utrecht (8) en Den Haag (7).

Benieuwd naar welke sporter bij jou uit de buurt komt en wanneer hij of zij voor het eerst in actie komt? Bekijk hieronder de interactieve kaart.

Lees het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Brabantse deelnemers op bd.nl/rio2016.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
427 stemmen