Volledig scherm
Bram van Bokhoven (r) met zijn pupil Yuri van Gelder. © Archieffoto. ANP

Bram van Bokhoven bondscoach turners

BEEKBERGEN – Flik-Flak-trainer Bram van Bokhoven volgt de overleden Mitch Fenner op als bondscoach van de mannenturners. Technisch directeur Hans Gootjes van de KNGU maakte de benoeming maandag bekend.

Van Bokhoven (38), afkomstig uit Veldhoven, nam de afgelopen jaren in de aanloop naar de Olympische Spelen wegens de ziekte van Fenner de rol van hoofdcoach al op tijdelijke basis over.

,,Ik heb er enorm veel zin in om het stokje over te nemen en door te bouwen op de door Mitch bewerkstelligde eenheid in het Nederlandse turnen. Het Nederlandse mannenturnen heeft enorm veel potentie. Een structurele plaats bij de Top-10 van de wereld en mogelijk meer is realistisch”, aldus Van Bokhoven.

De turncoach werkt al sinds 2006 bij de Nederlandse gymnastiekunie. Van Bokhoven kreeg drie jaar later de leiding over het topsportprogramma in Den Bosch. Hij trainde daar onder anderen Yuri van Gelder en Jeffrey Wammes.

Tijdens de Olympische Spelen in Rio drong juist Van Bokhoven erop aan om ringenspecialist Van Gelder naar huis te sturen, nadat zijn pupil een nacht had doorgezakt in de Braziliaanse stad. Het leidde tot een dagenlange controverse, die pas in de rechtbank werd beslist. Bij Flik-Flak komt het nu tot een scheiding tussen Van Bokhoven en Van Gelder. De trainer gaat als onafhankelijke bondscoach werken, zonder 'eigen’ turners.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?
    POLL

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1276 stemmen