Volledig scherm
Melanie Bross (links) en Margaritha de Groot © Maarten de Jong

Bross en De Groot 'ineens' profvoetbalsters

GROESBEEK - Ze voetbalden als amateur bij CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs) Eindhoven en Nooit Gedacht uit Geffen. Sinds deze week zijn Melanie Bross en Margaritha de Groot prof bij Achilles’29. De 19-jarige inwoonster van Heesch en de 16-jarige voetbalster uit Lithoijen trainden maandag voor het eerst bij de nieuw opgerichte vrouwenploeg.

Hun haren zijn nog nat als Melanie Bross en Margaritha de Groot de kleine koffiekamer bij Achilles’29 aanschuiven voor een gesprek. Ze kunnen nog niet thuis op gaan drogen, want na de eerste training in de stromende regen hebben ze eerst een afspraak. “Interviews. Dat wordt even wennen”, zegt Bross. De Groot was dat bij Nooit Gedacht uit Geffen ook niet gewoon. “En zo zijn er vast nog meer dingen waar we nu mee te maken gaan krijgen. Het zal er bij Achilles vast streng aan toe gaan, maar dat zal ik ondervinden.”

Meer in de woensdageditie van het Brabants Dagblad

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
399 stemmen