Volledig scherm
Nog geen jaar geleden kreeg 'Chero' haar Nederlandse paspoort. Sindsdien pakte ze de nationale titel op de 10 kilometer en werd ze geselecteerd voor het EK halve marathon. © Pro Shots

Chero: 'Ambitieus was ik altijd'

ROOSENDAAL/TILBURG - Chero heeft de smaak te pakken. Na het EK halve marathon wil ze nu ook naar het EK cross. In de Warandeloop kan ze het startbewijs daarvoor verdienen.

Menno Franken sleept drie gymzaalbanken de natte, rode baan van Thor op. Elizeba Cherono (28) probeert zich ondertussen vol ongeduld warm te houden in het Roosendaalse herfstweer. De twee geliefden werken samen aan hun volgende missie: het EK veldlopen, dat zondag 11 december wordt gehouden op het Italiaanse eiland Sardinië.

Ontdekking
Ze ontdekte zichzelf pas als atlete toen ze ging trainen als voorbereiding op de selectiebijeenkomst voor de politieacademie in Nairobi. Het veranderde haar leven. Niet alleen leerde ze in het lopersmekka Iten haar grote liefde Menno kennen. Ze vond er ook haar grote passie voor het lopen. ,,Ambitieus was ik altijd al, maar in het begin raakte ik nog veel geblesseerd omdat ik niet precies wist wat ik deed. Nu voel ik dat ik steeds professioneler bezig ben", zegt ze trots.

Bewijzen
Nog geen jaar geleden kreeg ze het Nederlandse paspoort in haar handen gedrukt. Sindsdien pakte ze de nationale titel op de 10 kilometer en daarnaast werd ze geselecteerd voor het EK halve marathon. De Warandeloop, tussen een groot deel van de wereldtop, en het EK ziet ze als ware piekmomenten na maanden van hard trainen. ,,Ik ben goed bezig", vindt ze.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1203 stemmen