Volledig scherm
Kees Akerboom met Jo Biezemans, vrijwilligster bij Shooters. © Marc Bolsius

Clubheld: 'Mensen als Jo zijn de vrijwilligers waarop Shooters Den Bosch draait'

Brabants Dagblad draagt sport in de regio een warm hart toe. Van voetbal tot korfbal en van biljarten tot shorttrack. Daarom houden we de verkiezing ‘Clubhelden van de amateursport’. Want zonder de energie, passie en liefde van vrijwilligers zouden al deze sporten niet kunnen bestaan.

DEN BOSCH - Kees Akerboom (32) is net begonnen aan zijn vijftiende seizoen als profbasketballer en zijn dertiende in de kleuren van eredivisionist Den Bosch, de club waar vroeger ook zijn vader Kees Akerboom sr. furore maakte. Zolang Kees jr. zich kan herinneren worden de shirtjes van de spelers van Den Bosch al gewassen door Jo Biezemans uit de Bossche Graafsewijk.

,,Dat was al zo toen mijn pa hier speelde en dat is nu nog steeds zo. Al komen we midden in de nacht terug van een uitwedstrijd in Groningen, dat maakt allemaal niks uit. De shirtjes worden meteen naar Jo gebracht en die stopt ze direct in de wasmachine. Zoiets vind ik fantastisch. Dat er mensen zijn die dit soort dingen geheel belangeloos doen, puur uit liefde voor de club. En Jo is niet iemand die daarover opschept, he, of er mee te koop loopt. Nee, ze doet het gewoon. Voor haar is dat vanzelfsprekend. En dat al meer dan 35, of misschien wel 40 jaar. Mensen als Jo zijn de vrijwilligers waarop een club draait. Dat is ook bij Shooters Den Bosch zo. Toen ik hier begon te spelen waren er drie van die vrijwilligers: fysio Jan Verhoeven, waar ik zelf trouwens nog steeds kom, teammanager Nol Matthijssen en Jo. De eerste twee zijn inmiddels bij de club vertrokken, maar Jo is er nog steeds. En ze doet nog steeds hetzelfde. Wassen. Dat vind ik geweldig.”

Biezemans (70) vertelt dat ze al 42 jaar lang de shirtjes wast. ,,Twee keer per week, en als de ploeg Europacup moet spelen, zelfs drie keer. Ja, iemand moet het doen, he. Soms draai ik wel twaalf wassen achter elkaar. Nee, dat maakt me niks uit. Ik heb het altijd gedaan en ik zal het ook gewoon blijven doen.”

Stemmen
Het BD houdt de verkiezing ‘Clubhelden van de amateursport’. Iedereen kan een clubheld aandragen en stemmen op bd.nl/clubhelden. Je stemt op een persoon en geeft een motivatie waarom deze held moet winnen. Stem vanaf 26 oktober (tot en met 16 november) op jouw clubheld en maak zelf kans op een Ford Fiesta Titanium.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
365 stemmen