Volledig scherm
Bas Verwijlen met Tonny van Eenbergen. © Marc Bolsius

Clubheld: Tonny is verbindende factor tussen schermers en turners bij Flik-Flak Den Bosch

Brabants Dagblad draagt sport in de regio een warm hart toe. Van voetbal tot korfbal en van biljarten tot shorttrack. Daarom houden we de verkiezing ‘Clubhelden van de amateursport’. Want zonder de energie, passie en liefde van vrijwilligers zouden al deze sporten niet kunnen bestaan.

DEN BOSCH - Na de Olympische Spelen van Londen sloot Bas Verwijlen het hoofdstuk Papendal af. Op zoek naar een nieuwe trainingslocatie kwam de schermer uit bij Flik-Flak in Den Bosch. Door het gastheerschap van Tonny van Eenbergen voelde het al snel aan als een warm bad. „De schermers zijn goed opgevangen door Tonny. Hij kent iedereen bij Flik-Flak en iedereen bij de club kent hem.”

Barman Van Eenbergen heet op papier horecacoördinator bij sportclub Flik-Flak, maar hij is veel meer dan dat. „Hij houdt ook de facebookpagina bij. Elk jaar organiseert hij een kerstbrunch voor de mensen van de club. Hij zorgt er dan voor dat de schermers contact hebben met trampolinespringers en met turners”, looft Verwijlen de verbindende kwaliteiten van Van Eenbergen. Hij komt de schermer ook regelmatig aanmoedigen bij wedstrijden, tot aan Parijs toe.

„Als ik weinig tijd heb tussen werk en training is een appje genoeg. Dan zorgt hij dat er een warme maaltijd voor me klaar staat. Dat vind ik heel luxe”, zegt Verwijlen. „En wanneer ik in de aanloop naar een groot toernooi vroeg wil trainen, staat hij al om 07.00 uur klaar. ‘Ik wil wel een mooi resultaat zien’, zegt hij dan. Het is zijn manier van motivatie. Ik kan ook heel erg met hem lachen. Sta ik te trainen met een klein jochie, dan zie ik hem al uit een ooghoek staan. ‘Je krijgt een jaar lang gratis ijsjes als je van Bas wint’, roept Tonny dan naar die jongen.’ Hij is ook niet te beroerd om mij eraan te herinneren dat hij de enige wereldkampioen is bij Flik-Flak. Dat is echt zo. Hij is wereldkampioen tafelvoetbal.”

Stemmen
Het BD houdt de verkiezing ‘Clubhelden van de amateursport’. Iedereen kan een clubheld aandragen en stemmen op bd.nl/clubhelden. Je stemt op een persoon en geeft een motivatie waarom deze held moet winnen. Stem vanaf 26 oktober (tot en met 16 november) op jouw clubheld en maak zelf kans op een Ford Fiesta Titanium.

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (30%)
  • Nee (18%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (52%)
234 stemmen