Volledig scherm
Eric Cadée en Monique Kuenen op atletiekbaan van Prins Hendrik in Vught. © Marc Bolsius

Clubheld: 'Zonder Monique bij O.S.S. VOLO was ik niet gaan discuswerpen'

Brabants Dagblad draagt sport in de regio een warm hart toe. Van voetbal tot korfbal en van biljarten tot shorttrack. Daarom houden we de verkiezing ‘Clubhelden van de amateursport’. Want zonder de energie, passie en liefde van vrijwilligers zouden al deze sporten niet kunnen bestaan.

DEN BOSCH - Uitblinken in een sport waar niet zo gek veel nationale toppers in te vinden zijn. Dat betekent vaak veel uren eenzaam trainen en een coach hebben die onvoorwaardelijk in je gelooft. Discuswerper Erik Cadée trof in Monique Kuenen zo’n topper.

,,Ze trainde de werpgroep bij atletiekclub O.S.S. VOLO in Den Bosch toen ik daar voor het eerst mee kwam doen”, zegt Bosschenaar Cadée. ,,Monique had snel gezien dat ik maar eens met een discus aan de slag moest. Zonder haar was ik wellicht niet eens discuswerper geworden.”

Samen met Cadée ging Kuenen jarenlang op zoek naar de perfecte worp. ,,Als het maar een beetje kon, maakte ze tijd voor mij. Urenlang hebben we bij haar thuis opnames van wedstrijden en trainingen geanalyseerd. Niets was te veel gevraagd. Dat is écht heel bijzonder.”

Even verwaterde het contact. Kuenen ging zelf een poosje naar Amerika om daar aan haar sportcarrière te werken. Cadée zette zijn droom naar succes voort op topsportcentrum Papendal . ,,Vanaf dat moment kreeg ik een andere trainer, maar ik zal nooit vergeten wat ze voor mij gedaan heeft. Dat ik in Londen op de Olympische Spelen stond en het Europees Junioren Kampioenschap won, heb ik voor een groot deel aan haar te danken. Daar was ook zij enorm trots op.”

Ook nu is Kuenen nog altijd wekelijks in de weer met jonge atleten van Prins Hendrik in Vught. Ze is nog steeds op zoek naar nieuwe talenten. ,,Op dit soort clubmensen is eigenlijk elke atletiekvereniging aangewezen”, zegt Cadée, die sinds 1,5 jaar weer herenigd is met zijn trainster.

Stemmen
Het BD houdt de verkiezing ‘Clubhelden van de amateursport’. Iedereen kan een clubheld aandragen en stemmen op bd.nl/clubhelden. Je stemt op een persoon en geeft een motivatie waarom deze held moet winnen. Stem vanaf 26 oktober (tot en met 16 november) op jouw clubheld en maak zelf kans op een Ford Fiesta Titanium.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1203 stemmen