Volledig scherm
Collin Seedorf is bij RKC Waalwijk terug op het trainingsveld. Bij de beloften wacht hij de ontwikkelingen rond zijn transfer naar Griekenland af. © ProShots

Collin Seedorf terug op trainingsveld RKC Waalwijk

WAALWIJK - Collin Seedorf is weer terug op het trainingsveld van RKC Waalwijk. De verdediger, die de afgelopen drie weken op proef verbleef bij het Griekse Veria, is toegevoegd aan de selectie van de beloften. Seedorf kreeg de opdracht terug te keren van zijn proefstage omdat Veria nog niet in staat bleek om hem vast te leggen.

Seedorf heeft in Griekenland wel een voorcontract getekend. Dat wordt alleen omgezet in een echte verbintenis als Veria erin zou slagen om een van zijn verdedigers te verkopen. Dat moet dan voor 1 september gebeuren. Anders is het niet meer mogelijk transacties te doen. Een tweede optie is dat Seedorf zijn nog doorlopende contract bij RKC laat ontbinden. Als speler zonder contract mag hij ook nog na 1 september de overstap naar Veria maken.

Bij RKC reikt het perspectief voor Seedorf voorlopig niet verder dan de beloftenselectie. Daar blijft hij tot nader order. "Andere jongens zijn hem voorbij gestreefd", zegt directeur Remco Oversier. "Als Seedorf bij RKC zou blijven, dan is het aan hem om zich terug te vechten."