Volledig scherm
ANP

Contract Dani Koks, Thomas Kok en Justin Ogenia bij Willem II

TILBURG - Dani Koks, Thomas Kok en Justin Ogenia hebben donderdag een contract getekend bij de club waar ze al voor uitkwamen: Willem II. De verbintenis met Koks en Kok loopt tot medio 2018, terwijl Ogenia zich tot aan de zomer van 2019 aan Willem II verbindt.

Tilburger Koks (18) speelt sinds 2015 bij de Voetbalacademie, toen hij overkwam van Ajax. Het was het begin van zijn tweede periode bij Willem II, want hij verliet in 2012 Tilburg voor een avontuur in Amsterdam. In de voorbereiding van het afgelopen seizoen maakte hij speelminuten bij de hoofdmacht en dit seizoen was hij naast basisspeler bij Willem II A1 ook een vaste waarde in het tweede elftal van de Tricolores.

Centrale verdediger Thomas Kok werd drie jaar geleden overgenomen van Royal Antwerp en trainde afgelopen seizoen meerdere malen mee bij het eerste elftal. De 18-jarige Kok zat bij de thuiswedstrijd tegen Ajax op de reservebank. In de winterstop mocht hij met de eerste selectie mee op trainingskamp naar Turkije.

De 17-jarige Helmonder Orgenia speelt sinds 2011 in Tilburg, waar hij in de eerste drie seizoenen deel uitmaakte van de Regionale Jeugd Opleiding Willem II/RKC. Hij zal volgend seizoen uitkomen bij de A1 van Willem II, waarvoor hij afgelopen seizoen al enkele wedstrijden speelde. Ook maakte hij dit jaar speelminuten bij Jong Willem II in de beloftencompetitie.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1185 stemmen