Volledig scherm
Daan Smulders op Papendal tijdens een training van Pre Jeugd Oranje. © Orange Pictures

Daan Smulders met Pre Jeugd Oranje op pad

BERKEL-ENSCHOT - Daan Smulders (13) behoort tot de beste twaalf volleyballers van zijn leeftijd in Nederland. Met Pre Jeugd Oranje, het jongste vertegenwoordigende team van de NeVoBo, gaat hij zijn eerste toernooi in het buitenland spelen.

De volleybaltalenten reizen af naar Italie voor een vierlandentoernooi. Smulders, die bij zijn club Volley Tilburg passer/loper is, fungeert bij Pre Jeugd Oranje als libero. "Bij de club ben ik een van de langsten, maar bij het nationale jeugdteam een van de kleinsten. Dat is best apart. Maar gelukkig hebben de bondscoaches zo veel vertrouwen in mij dat ze me toch hebben geselecteerd. En het is voor mijn ontwikkeling niet slecht als ik op meerdere posities kan spelen natuurlijk."

Pa en ma
Daan heeft het volleybaltalent niet van een vreemde. Zijn vader Marc volleybalde in de eredivisie bij Brevok en moeder Irma haalde de eerste divisie. Nu speelt Daan nog bij Jongens B bij Volley Tilburg, komend seizoen gaat hij in de seniorencompetitie spelen met Heren 7, een mix van jonge talenten en een paar routiniers. "Dat is goed voor de weerstand. Bovendien zijn er maar weinig clubs met goede A-jeugd. Dus dit is een goede oplossing."

Lees een uitgebreid verhaal over Daan Smulders in de Tilburgse editie van het Brabants Dagblad van dinsdag 26 juli.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
398 stemmen