Volledig scherm
Damil Dankerlui © ©Toin Damen

Dankerlui maakt indruk tijdens Willem II-debuut

Met het nummer 22 op de rug maakte Damil Dankerlui gistermiddag in het met 3-1 gewonnen duel met Hibernian zijn debuut voor Willem II. Pas terug in Nederland krijgt hij het zo gewenste nummer 34. Dat bleek in Portugal niet aanwezig.

Het was misschien het enige minpuntje bij een verder sterk debuut. Trainer Erwin van de Looi was zeer tevreden over de voormalig Ajacied, die zelf ook in zijn nopjes was. Wel bemerkte hij een groot verschil. ,,Ik ben gewend om in een ploeg te spelen die de bal vrijwel altijd heeft", doelde hij op Jong Ajax. ,,Dat is bij Willem II anders. Van een rechtsback wordt veel loopwerk gevraagd. Ik denk dat mij dat ligt."

Wijnaldum

Behalve Dankerlui kreeg ook Giliano Wijnaldum meteen speeltijd. Voor de rust was hij de linker centrale verdediger. Meestal kreeg hij met de rossige Simon Murray te maken. Die troefde hij in een sterk eerste kwartier af in een paar stevige duels. Vanaf het moment dat de Schotten hun overtal op het middenveld beter uitspeelden, kreeg hij het moeilijker. Wijnaldum was al naar de kant toen Van de Looi besloot ook Tsimikas te wisselen. Karim Coulibaly fungeerde het laatste halfuur als linksback bij Willem II en stuurde Ismail Azzaoui na een afgeslagen Tilburgse hoekschop weg. Die aanval zou de gelijkmaker van Mo El Hankouri opleveren.

Zondag 21 januari hervat Willem II de competitie. Dan komt FC Groningen op bezoek in het Koning Willem II Stadion.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
148 stemmen