Volledig scherm
Archieffoto © iStock/ThinkStock

DAW dompelt nagenoeg zekere degradant ODC in rouw

BOXTEL - Tweedeklasser ODC is nagenoeg zeker gedegradeerd naar de 3e klasse. De aanvallend onmachtige ploeg verloor het nacompetitieduel met DAW terecht met 0-2. De Schaijkenaren zijn nog volop in de race om promotie, maar zijn afhankelijk van de laatste poulewedstrijd tussen ODC en Oranje Zwart.

ODC kan alleen als beste nummer 2 uit 3 nacompetitiepoules mogelijk nog het vege lijf redden. Dan zal de Boxtelse ploeg zondag zelf bij het sterke Oranje Zwart in Helmond moeten winnen en hopen op misstappen van de concurrentie in andere poules. Maar daar rekent zelfs de grootste optimist in Boxtel niet meer op.

Corik Megens scoort voor DAW

ODC kreeg het eerste kwartier tegen DAW nog twee grote kansen via Aerd van Brunschot om te scoren, maar daarna nam de ploeg uit Schaijk de regie over. Die lijn zette zich na rust voort. DAW domineerde en ODC zakte dramatisch ver weg. Na ruim een kwartier opende de 18-jarige Corik Megens de score de met een fraaie kopbal. In de slotminuut verdubbelde aanvoerder Bas van der Ven naar 0-2 met een goed genomen vrije trap: 0-2.

DAW is door deze zege koploper in de poule, maar om te promoveren naar de tweede klasse is het zondag afhankelijk van de uislag van het duel Oranje Zwart – ODC. Bij puntenverlies van de Helmondse ploeg, of een overwinning met maar een doelpunt verschil, kan in Schaijk de champagne worden ontkurkt op het promotiefeest. Als Oranje Zwart met 3 doelpunten verschil van ODC wint, maakt DAW goede kans dat het de beste nummer 2 wordt en dan alsnog promoveert.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
385 stemmen