Volledig scherm
Frank de Boer op de bank bij zijn debuut voor Atlanta United. © EPA

De Boer verliest bij debuut Atlanta: ‘Soms beetje naïef’

Frank de Boer is in zijn eerste officiële wedstrijd als coach van Atlanta United tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. In de achtste finales van de Champions League van de Concacaf, de voetbalbond waarin de landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied uitkomen, ging de Amerikaanse kampioen in Costa Rica met 3-1 onderuit tegen Club Sport Herediano.

Volledig scherm
Onvervalste scrimmage voor het doel van Club Sport Herediano-doelman Daniel Cambronero, waar Leandro Gonzalez (5) en Jeffrey Larentowicz (18) er namens Frank de Boers Atlanta United niet in slagen de bal over de lijn te werken. © AFP

De ploeg van De Boer kwam in stadion Rosabal Cordero in Heredia al na acht minuten op achterstand door een treffer van Jose Guillermo Ortiz. Die gaf een klein half uur later ook de voorzet voor de tweede goal van de ploeg uit Costa Rica via Randall Azofeita. 

,,We waren soms een beetje naïef, we speelden heel ‘open’, vooral in de beginfase’’, zei De Boer na afloop. ,,Je kan zeggen: zoiets mag niet gebeuren. Maar dit is voetbal, iedereen maakt fouten. Ik vind het vervelender dat we daarna niet de juiste reactie gaven’’, aldus de trainer van de Amerikaanse kampioen.  ,,We wilden te graag en te snel terug komen.’' 

Kort voor rust zorgde Julian Gressel met een afstandschot voor de belangrijke uitgoal voor Atlanta, die bij een gelijke stand na twee duels dubbel telt. Vijf minuten na rust was de marge weer twee doelpunten door een treffer van Esteban Granados. 

De return is donderdag in Atlanta. De winnaar van de Concacaf Champions League is verzekerd van deelname aan het FIFA WK voor clubteams. ,,Herediano verdiende het om te winnen. Maar ik heb de hoop en het vertrouwen dat we dit in ons eigen stadion kunnen omdraaien’’, aldus De Boer, die eind vorig jaar werd aangesteld als opvolger van Gerardo Martino.