Big moment. Big player. 😡 . The King @josefmartinez17 strikes to put the 5-Stripes ahead!

20.3k Likes, 359 Comments - Atlanta United FC (@atlutd) on Instagram: "Big moment. Big player. 😡 . The King @josefmartinez17 strikes to put the 5-Stripes ahead!"

De Boer wint eerste prijs in vijf jaar: Campeones Cup met Atlanta United

VideoFrank de Boer heeft zijn eerste prijs met Atlanta United veroverd. Hij zag zijn team vannacht met 3-2 winnen van Club América in de tweede editie van de Campeones Cup, een duel tussen de kampioen van de MLS en de winnaar van de Mexicaanse competitie. Het is voor De Boer zijn eerste prijs als coach sinds de vierde landstitel op rij met Ajax in 2014. 

Atlanta United opende sterk in eigen huis en kwam al na vijf minuten spelen op voorsprong dankzij een doelpunt van Emerson Hyndman. Amper negen minuten later bracht Renato Ibarra de stand weer in evenwicht.

Na rust kreeg Atlanta United meer grip op het duel. maar kon niet voorkomen dat Club América na een kwartier in de tweede helft op een voorsprong kwam. Lang kon de Mexicaanse ploeg hier niet van genieten, want nog geen twee minuten later zorgde Jeff Larentowicz met een loeihard afstandsschot voor de 2-2. De Venezolaanse spits Josef Martínez, die in de MLS al tien duels op rij scoorde, besliste in de 65ste minuut het duel met de 3-2.

De Campeones Cup is de eerste grote prijs die De Boer bij Atlanta United binnenhaalt. Zijn team is nog in de race voor de eerste plaats in de Eastern Conference. Op 28 augustus speelt Atalanta United bovendien de Amerikaanse bekerfinale tegen Minnesota FC.

Make some room in the trophy cabinet 🏆

11.1k Likes, 165 Comments - Atlanta United FC (@atlutd) on Instagram: "Make some room in the trophy cabinet 🏆"

🏆 Champs 🆚 Champs @clubamerica 🏆

17.1k Likes, 156 Comments - Atlanta United FC (@atlutd) on Instagram: "🏆 Champs 🆚 Champs @clubamerica 🏆"

Volledig scherm
Frank de Boer. © AP