Volledig scherm
Peter van Biezen met zijn grote held Berrie Aarts. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

De clubheld van ijshockeyer Peter van Biezen: materiaalman Berrie Aarts

TILBURG - Ze bestaan nog: echte clubmensen. Bij ijshockeyclub Tilburg Trappers hebben ze er zelfs een handvol. Berrie Aarts hoort daar zonder meer bij. De Tilburger (65) is al sinds mensenheugenis materiaalman van de regerend Oberliga-kampioen (derde niveau Duitsland).

Tussentijds stopte hij even omdat het niet meer te combineren was met zijn werk. “We hebben hem gelukkig heel snel weer over kunnen halen. Niemand is groter dan de club, maar Berrie is iemand die eigenlijk niet te vervangen is”, zegt speler Peter van Biezen, die zelf ook al zeventien seizoenen meedraait.

Natuurlijk, in de eerste plaats is Aarts verantwoordelijk voor het materiaal; een belangrijk aspect bij ijshockey. Maar voor Van Biezen is ‘Govert’ – Aarts heeft wel iets weg van ‘Meneer Harmsen’, een voormalig personage uit soap GTST - ook, of misschien wel vooral, een vertrouwenspersoon. Niet dat de twee ellenlange gesprekken voeren, maar het zijn Berrie's knipoogjes en duwtjes die de forward helpen tijdens of rondom wedstrijden. “Het is bijna eng wat ik met Berrie heb. Als ik niet goed speel, zie ik dat ook aan zijn lichaamshouding. Speel je al niet lekker, bevestigt hij het ook nog eens...lekker is dat. Andersom werkt het ook zo. Als ik goed speel, krijg ik nog meer vertrouwen door contact met Berrie te zoeken.”

De twee hebben samen ook een vast ritueel. Als Van Biezen een nieuwe stick heeft, zaagt Aarts ‘m iedere keer weer af. “Dat kan ik ook prima zelf, maar dit is zo gegroeid. Dat is een precies werkje, de lengte moet altijd precies hetzelfde zijn. Iedere millimeter voel ik meteen.”

Stemmen
Het BD houdt de verkiezing ‘Clubhelden van de amateursport’. Iedereen kan een clubheld aandragen en stemmen op bd.nl/clubhelden. Je stemt op een persoon en geeft een motivatie waarom deze held moet winnen. Stem vanaf 26 oktober (tot en met 16 november) op jouw clubheld en maak zelf kans op een Ford Fiesta Titanium.

Lees meer over de verkiezing en het belang van vrijwilligers in de amateursport in de bijlage 'Clubhelden' in het Brabants Dagblad van woensdag 25 oktober.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1217 stemmen