Volledig scherm
© ThinkStock

Dejan Kravic completeert selectie Shoeters

DEN BOSCH - SPM Shoeters heeft de selectie compleet. De Bossche basketbalclub strikte dinsdag met center Dejan Kravic de laatste speler voor het nieuwe seizoen.

Kravic komt over van het Griekse Rethymno Aegean. De transfer heeft een uniek tintje: het is voor het eerst dat een Nederlandse club een speler uit de hoog aangeslagen Griekse competitie haalt.

Kravic (2.10 m) is geboren in Mostar en opgegroeid in Canada. Hij heeft zowel een Canadees als een Servisch paspoort. Vorig jaar viel de 24-jarige center op het laatste moment af bij de Servische selectie voor het WK. Voordat hij naar Griekenland ging, speelde Kravic voor Texas Tech University in Amerika. Kravic wordt door de technische leiding in Den Bosch gezien als een absoluut buitenkansje. "In de gesprekken bleek dat hij gecharmeerd is van de manier waarop wij werken, hij kende ons van Europa", aldus technisch manager Jos Frederiks op de website van Shoeters.

Geen Amerikanen

Shoeters heeft de selectie nu rond. En dat betekent dat er voor het eerst in meer dan 40 jaar eredivisiebasketbal geen Amerikanen op de Bossche loonlijst staan. Naast Kravic staan er tien Nederlanders onder contract. Leon Williams, Maarten Bouwknecht en Valentijn Lietmeijer zijn de andere drie nieuwelingen in de selectie. Arvin Slagter, Kees Akerboom, Ralf de Pagter, Stefan Wessels, Mike Schilder, Pim de Vries en Frerik Adriaans hebben een doorlopend contract.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement