Volledig scherm
HC Den Bosch verdedigt (op archiefbeeld) een strafcorner. © foto: Carla Vos

Den Bosch besluit ijzersterke eerste seizoenshelft met zege op Oranje-Rood

De mannen van HC Den Bosch gaan als nummer twee van de hoofdklasse de winterstop in. Een 3-2 zege op Oranje-Rood was daarvoor vanmiddag voldoende.

De ploeg van Eric Verboom begon nog slordig aan de thuiswedstrijd tegen OR. De bezoekers hadden het betere van het spel en kregen een paar goede kansen. Keeper Loïc Van Doren hield Den Bosch op de been, onder meer door een strafbal van Mink van der Weerden te keren.

Toch kwam OR in de eerste helft terecht op voorsprong, toen Thibeau Stockbroekx bij een mooie uitbraak scoorde. De Belg had daarna nog de kans om 0-2 te maken. Den Bosch leek een lastige middag te krijgen, maar kwam vanuit het niets op gelijke hoogte door slecht verdedigen van OR. Daniël Aarts schoot via Joep de Mol raak: 1-1.

Ook de 2-1, na rust, was een cadeautje voor Den Bosch. Van der Weerden tikte een Bossche voorzet op zijn eigen paal, waarna de bal in de stick van Sébastien Dockier kwam. De Belg pushte beheerst binnen.

Een kwartiertje voor tijd maakte Dockier zijn tweede van de middag door een mooie uitbraak van Den Bosch met de backhand af te ronden: 3-1. Benjamin Stanzl deed twee minuten voor tijd nog wat terug namens OR: 3-2.