Volledig scherm
Michael van Gerwen is weer Europees kampioen. © PDC

Derde Europese dartstitel voor Van Gerwen

HASSELT – Darter Michael van Gerwen heeft voor de derde keer op rij de Europese titel veroverd. ’Mighty Mike’ uit Vlijmen rekende zondagavond in de finale in het Belgische Hasselt resoluut af met de Oostenrijker Mensur Suljovic: 11-1.

Van Gerwen verdiende 100.000 Engelse pond met zijn titel. Zijn gemiddelde van 111,62 was indrukwekkend.

Van Gerwen versloeg op weg naar de eindstrijd eerst landgenoot Jelle Klaasen in de kwartfinales met 10-3 en was in de halve finale met 11-7 te sterk voor James Wade. Suljovic beleefde zijn persoonlijke hoogtepunt in de kwartfinales door dartsgrootheid Phil Taylor uit te schakelen: 10-3.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
366 stemmen