Dit zijn de voorspellingen van RKC'er Henrico Drost: 'De nul achterin zou voor ons lekker zijn'

profeet van de weekElke week voorspelt een andere speler in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend. Deze week is het de beurt aan Henrico Drost. De verdediger staat onder contract bij RKC.

Met de Waalwijkers schoot Drost na de competitiestart uit de startblokken. Met zes uit twee kende RKC een vlekkeloos begin. De klad kwam er echter in door nederlagen tegen Sparta en Cambuur. Nu, aan de vooravond van de vijfde speelronde, is het aan Drost de hoogste totoscore (vijf goede antwoorden) van TOP Oss-middenvelder Lion Kaak uit de boeken te werken.

De '0' voor RKC

Met zijn eigen ploeg pakt de verdediger de draad weer op. ,,Over de eerste twee wedstrijden zijn we tevreden. Die hebben we winnend afgesloten. De laatste twee duels konden echter beter. We moesten winnen van Sparta (0-1 nederlaag). Bij Cambuur konden we een punt pakken, als we de kansen hadden benut. Daarnaast geven we de goals gemakkelijk weg. Daar moeten we van leren. Lukt dat, dan moet het goed komen."

Met Roda JC wacht RKC vrijdagavond wederom een zware tegenstander. ,,Maar nogmaals, als we onze kansen benutten kunnen we het heel veel tegenstanders lastig maken. Dus dat wordt een 2-0. De nul achterin zou voor ons lekker zijn."

Tricolores onderuit

Willem II begaat volgens Drost een uitglijder, ondanks dat hij onder de indruk van de ploeg van Adrie Koster is. ,,Willem II is goed bezig.  Ze hebben veel kwaliteit erbij, vooral voorin. Maar Excelsior is mijn oude club, die gun ik het beste. Ik gok dus op de Rotterdammers."

Het duel tussen Sparta en FC Den Bosch laat zich lastig voorspellen. ,,Ze zitten allebei hoog in het spelersbudget, hè. Een lastige, maar ik ga voor Sparta." Het verrassende TOP Oss zet de goede reeks voort, aan de Dijk in Volendam. ,,TOP is goed bezig, dus ik verwacht dat ze winnen."

De voorspellingen van Henrico Drost

NEC - Jong PSV: 1
Volendam - TOP Oss: 2
FC Eindhoven - MVV: X
Sparta - FC Den Bosch: 1
Jong Ajax - Helmond Sport: 1
RKC - Roda JC: 1
Willem II - Excelsior: 2
NAC - Fortuna: 1
ADO Den Haag - PSV: 1

Volledig scherm
Henrico Drost in actie voor RKC. © Peter van Gogh