Volledig scherm
Archieffoto © stock.xchng

Dukes na rust voorbij Hookers

DEN BOSCH – The Dukes heeft zichzelf zaterdag een goede dienst bewezen door te winnen van The Hookers. Na een slechte eerste helft maakten de rugbyers uit Den Bosch na de rust het verschil: 26-13.

Fikse tegenvaller voor coach Andy Egonu was de blessure die Stefan Vos in de warming-up op liep. Zonder de aanvoerder begonnen de Bosschenaren zwak aan de wedstrijd. The Hookers namen direct het initiatief door twee penaltykicks te verzilveren: 0-6.

Zonder de eveneens geblesseerden Bart Viguurs, Maarten van Osch en Glenn Boelens ontbrak het bij de thuisploeg aan een leider die de ploeg op het juiste spoor zette. Het duurde tot een minuut voor rust voordat The Dukes gevaarlijk werd. Via een try van Julian Penders en benutte conversie gingen de Bosschenaren alsnog met een voorsprong de rust in: 7-6.

In de tweede helft was de ploeg van Egonu wel bij de les. Aiden Scanlan vergrootte de voorsprong door de bal achter de tryline te drukken. De bezoekers uit Hoek van Holland konden geen vuist meer maken tegen het met passie spelende The Dukes.

Johnny Nas en Jurgen Jorna zette hun team op een comfortabele 26-6 voorsprong voordat de bezoekers net voor tijd nog iets terug deden: 26-13.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
228 stemmen