Volledig scherm
Defence lineman Genesis Forson flyert in het centrum van Den Bosch © Chris Korsten

Dutch American footballteam vestigt in Den Bosch aandacht op aanstaande interland

DEN BOSCH - Het nietsvermoedende winkelende publiek stond zaterdagmiddag in de binnenstad van Den Bosch plotseling oog-in-oog met de kern van het Nederlandse American-footballteam. Samen met enkele begeleiders waren ze namelijk druk bezig met flyeren, om aandacht te vragen voor de beslissende EK-kwalificatiewedstrijd tegen België. Dat duel speelt zich volgende week zaterdag 24 oktober af in het Mandemakers- stadion van RKC Waalwijk.

Terwijl de marktkooplui hun best deden om onder andere groenten en fruit aan de man te brengen, ging een paar meter verderop een groepje koket uitziende jonge vrouwen uit Eindhoven met enkele spelers in een vriendschappelijke pose op de foto. Al pratende ontstond een opmerkelijke deal. "Ik nodig jullie van harte uit om morgenmiddag getuige te zijn van onze training in het stadion in Waalwijk", opperde de ervaren offence lineman Errol Zeefuik(31). "Da's prima, maar dan moeten jullie wél met z'n allen later op de middag naar onze handbalwedstrijd (van Achilles'95.red.) komen kijken", repliceerde Liane Renders, een van de vrouwen. De deal werd bekrachtigd door middel van een reeks high fives.

Als Oranje wint van de Belgen kwalificeert het zich rechtstreeks voor de B-poule van het EK, dat volgend jaar plaatsvindt. "We hebben er giga veel zin. 4 jaar geleden, tijdens het vorige EK, was ik er ondanks mijn leeftijd ook al bij. Toen was ik de MVP oftewel de Most Valuable Player binnen ons team. Hopelijk ga ik straks opnieuw vlammen", aldus de talentvolle defence lineman Genesis Forson(23). "Na het wegvallen van de Europese competitie waarvan de Amsterdam Admirals deel uitmaakten, is het professionele karakter van de sport in Nederland aangetast. We willen dolgraag het tij laten keren, te beginnen met een succesvolle opbouw van deze Dutch Lions", onderstreepte manager Dave Sahalessi.

Volledig scherm
De Dutch Lions © Chris Korsten
Volledig scherm
Spelers van het Nederlands American-footballteam zijn bezig met het beklinken van een opmerkelijke deal © Chris Korsten
  1. Mollema rekent zich nog niet rijk: ‘Een minuut voorsprong zegt niets’
    Video

    Mollema rekent zich nog niet rijk: ‘Een minuut voorsprong zegt niets’

    Met een wielermenu op komst dat veel zwaardere kost zal zijn dan wat in het eerste deel van de Ronde van Italië is voorgeschoteld, nam Bauke Mollema de eerste rustdag heel letterlijk. Laat ontbijten, niet fietsen, een wandelingetje langs het strand in Riccione, wat lezen en heel kort de media te woord staan. Dat waren maandag zo'n beetje de bezigheden voor de enige Nederlandse renner in de Giro die nog klassementsambities heeft.