Volledig scherm
Dylan de Braal. © Jeroen de Jong/PVE

Dylan de Braal krijgt contract bij FC Oss

WAALWIJK/OSS - Dylan de Braal krijgt voor het eerst een contract in het betaalde voetbal. De 21-jarige Haagse verdediger bereikte overeenstemming met FC Oss over een eenjarig contract met een optie voor nog een seizoen. Vrijdag gaat hij zijn handtekening zetten onder die verbintenis.

De afgelopen twee seizoenen speelde de linker centrale verdediger op amateurbasis voor RKC Waalwijk. In die periode zat het behoorlijk tegen. Door een administratieve fout miste hij de competitiestart. Bij zijn debuut in september 2014 tegen Achilles '19 scheurde hij al na een minuut zijn kruisband af. Na dik een jaar revalideren maakte hij zijn rentree. Mede door spierblessures slaagde hij er niet in om een vaste basisplaats te veroveren.

De Braal, die een studie technische natuurkunde aan de TU van Delft stopzette om zich helemaal op het voetbal te richten, kwam bij RKC niet in aanmerking voor een contract. Sinds drie weken was hij in gesprek met FC Oss. Dat mondde uit in de overeenkomst. Dinsdag informeerde De Braal RKC over zijn overgang. "Nee, dat was niet nodig, maar ik vond het wel zo netjes", zei de Hagenaar. Die ziet FC Oss als een mooie uitdaging. Hij gaat er het voetbal met een HBO-opleiding topsportmanagement combineren.

De Braal begon bij de amateurs van TONEGIDO. Hij volgde een techniekopleiding op de academie van Ton Jenner. Hij wekte de interesse van betaalde clubs op. Via de opleiding van ADO Den Haag en Brabant United kwam hij bij RKC terecht.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement