Volledig scherm
Dylan de Braal. © Jeroen de Jong/PVE

Dylan de Braal krijgt contract bij FC Oss

WAALWIJK/OSS - Dylan de Braal krijgt voor het eerst een contract in het betaalde voetbal. De 21-jarige Haagse verdediger bereikte overeenstemming met FC Oss over een eenjarig contract met een optie voor nog een seizoen. Vrijdag gaat hij zijn handtekening zetten onder die verbintenis.

De afgelopen twee seizoenen speelde de linker centrale verdediger op amateurbasis voor RKC Waalwijk. In die periode zat het behoorlijk tegen. Door een administratieve fout miste hij de competitiestart. Bij zijn debuut in september 2014 tegen Achilles '19 scheurde hij al na een minuut zijn kruisband af. Na dik een jaar revalideren maakte hij zijn rentree. Mede door spierblessures slaagde hij er niet in om een vaste basisplaats te veroveren.

De Braal, die een studie technische natuurkunde aan de TU van Delft stopzette om zich helemaal op het voetbal te richten, kwam bij RKC niet in aanmerking voor een contract. Sinds drie weken was hij in gesprek met FC Oss. Dat mondde uit in de overeenkomst. Dinsdag informeerde De Braal RKC over zijn overgang. "Nee, dat was niet nodig, maar ik vond het wel zo netjes", zei de Hagenaar. Die ziet FC Oss als een mooie uitdaging. Hij gaat er het voetbal met een HBO-opleiding topsportmanagement combineren.

De Braal begon bij de amateurs van TONEGIDO. Hij volgde een techniekopleiding op de academie van Ton Jenner. Hij wekte de interesse van betaalde clubs op. Via de opleiding van ADO Den Haag en Brabant United kwam hij bij RKC terecht.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1253 stemmen