Volledig scherm
FC Dordrecht-speler Gustavo Hamer (r) in duel met RKC-speler Gigli Ndefe. © Proshots

Een fout is RKC Waalwijk fataal

Lang leek RKC Waalwijk het maandagavond redelijk voor elkaar te hebben tegen FC Dordrecht. Het voorkwam dat de thuisploeg het favoriete countervoetbal kon spelen. Die bleef echter geduldig wachten op dat ene foutje. Balverlies van Melle Meulensteen werd de Waalwijkers fataal. Denis Mahmudov strafte het foutje af en bezorgde FC Dordrecht een 1-0 zege en de titel in de derde periode.

RKC wist wat het kon verwachten. Dordrecht speelt reactievoetbal. Het is niet graag aan de bal, maar mikt op counters en vrije trappen. De Waalwijkers hadden zich daar aardig op ingesteld en weigerden ook initiatief te nemen. Het gevolg was een vlakke eerste helft met maar een paar kansjes over en weer. De mooiste redding kwam op naam van RKC-doelman Vaessen, bij een inzet van Denis Mahmudov. Die keerde hij met de voet. De meeste aanvallen smoorden al voor ze gevaarlijk konden worden. Serginho Greene nam de bal bij een aanval van RKC nog wel goed aan, maar miste vervolgens met links de korte hoek.

Calcan en Groothusen

Dordrecht mikte op de behendigheid van huurling Anrdeias Calcan en snelheid en fysieke kracht van Terence Groothusen. Behalve een voorzet op Robert Mutzers, die voorlangs schoot, leverde het allemaal weinig op. Bij het handvol vrije trappen dat Dordrecht kreeg kwam het wel aardig uit dat RKC met Roland Bergkamp en Lowie van Zundert twee lange spelers in de ploeg had.

Bij de rust was 0-0 voldoende voor FC Dordrecht om zich te plaatsen voor de play-offs, al zou de periodetitel dan naar Jong Ajax gaan. Kennelijk had de thuisploeg daar vrede mee. Die bleef maar wachten op counterkansen. En die kwam er. Twintig minuten voor tijd leidde Meulensteen met balverlies de openingstreffer in. Thomas Kok bediende Mahmudov op maat. Het bleek de beslissende goal en de inleiding voor een Dordts feestje,

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

  • Ja (76%)
  • Nee (24%)
1037 stemmen