Volledig scherm
Een dolgelukkige Glenn van Berlo op het podium in Jerez de la Frontera. ©

Eerste zeges Glenn van Berlo in Formule 4

Autocoureur Glenn van Berlo heeft op het circuit van Jerez de la Frontera indruk gemaakt. Tijdens het eerste raceweekeinde in het Spaans Formule 4-kampioenschap na de zomerstop scoorde de 17-jarige Veghelaar zijn eerste twee overwinningen in een formule-auto. Van Berlo klom op naar de derde plaats in het prestigieuze kampioenschap.

“Ik heb redelijk veel in de simulator gezeten. Ik heb veel aan mijn conditie en kracht gewerkt onder begeleiding van het centrum voor Topsport en Onderwijs in Eindhoven. Bovendien heb ik het gevoel dat ik de laatste maanden op mentaal vlak stappen heb kunnen maken”, keek Van Berlo terug op de wedstrijdloze zomerperiode. 

Poleposition

De kwalificatie, waarin hij de poleposition claimde voor de eerste twee races van het weekeinde, was al een vingerwijzing. In beide races pakte hij de coureur van MP Motorsport kopstart om zich niet meer van de leiding te laten verdringen. ,,In race 1 vergde ik iets te veel van mijn banden. Gelukkig had ik genoeg marge op de nummer twee. In de tweede race pasten we een andere strategie toe. Ik heb iets meer op safe gereden om banden te sparen en om stabiele rondetijden te kunnen rijden. Zo heb ik mijn eerste plek vastgehouden. Ik vond het een betere race dan race 1. Ik maakte minder fouten en het bandenmanagement ging beter”, zei Van Berlo. 

Volledig scherm
Glenn van Berlo voert het Formule 1-veld aan op het circuit van Jerez de la Frontera in het Spaans kampioenschap. ©

Voor de derde en afsluitende wedstrijd van het weekeinde had Van Berlo pas startpositie 4, op basis van de tweede kwalificatie. Met de tweede plaats achter klassementsleider Franco Colapinto uit Argentinië was het Veghelse racetalent dik tevreden.  ,,Ik heb weinig fouten genaakt en bij het team is ook niks verkeerd gegaan. Colapinto staat in het klassement ver voor (16 punten, red.) maar ik geef de hoop niet op. Alles is nog mogelijk in de laatste twee ronden van het kampioenschap.”