Bregje en Noortje de Brouwer tijdens het EK vorige maand in Boedapest. ,,Een goede generale repetitie voor het olympisch kwalificatietoernooi."
Volledig scherm
PREMIUM
Bregje en Noortje de Brouwer tijdens het EK vorige maand in Boedapest. ,,Een goede generale repetitie voor het olympisch kwalificatietoernooi." © AFP

Eindelijk olympisch examen voor Brabantse synchroonzwemtweeling De Brouwer

Twee jaar geleden voldeed het synchroonzwemduo Noortje en Bregje de Brouwer al aan de nationale olympische eis. Nu pas kunnen de tweelingzussen uit Goirle hun nominatie verzilveren om ook aan de standaard van het Internationaal Olympisch Comité te voldoen.

  1. Handboogschutters grijpen na ‘shitstorm’ centimeter naast brons: ‘Dit komt wel even aan, zeg’
    Video

    Handboog­schut­ters grijpen na ‘shitstorm’ centimeter naast brons: ‘Dit komt wel even aan, zeg’

    Een centimeter, dat was op de Olympische Spelen het verschil tussen brons en helemaal niets voor de Nederlandse handboogschutters. Omdat in de beslissende shoot-off de laatste pijl van Japan dichter bij het midden van de 10 zat dan de pijl van Steve Wijler, eindigde het Oranje-trio als vierde. ,,Het voelt voor mij heel erg dat ik het heb verpest”, zei Sjef van den Berg, die in de vierde set de kans had laten liggen om de wedstrijd om het brons te beslissen.