Volledig scherm
Enkele juryleden, onder wie Coryse Melfor en Francien van Gent. © Chris Korsten

EK hiphop dansen in sporthal De Schutskamp Den Bosch

DEN BOSCH - Sporthal De Schutskamp in Den Bosch vormt deze zondag het decor van de derde voorronde van het EK hiphop dansen in een reeks van zes. Allerlei categorieën komen daarbij aan bod, van de mini's en de cadetten tot de megacrews.

Voor deze gelegenheid is een deel van de Pulastic sportvloer bedekt met een veerkrachtige ondergrond die geschikt is voor de meest uiteenlopende dansbewegingen. Op meters afstand bevinden de juryleden zich onder aanvoering van de uit Den Bosch afkomstige medeorganisator Francien van Gent, met daarachter een volgepakte tribune.

,,Als jury nemen we verschillende criteria in acht. We kijken bijvoorbeeld naar de complexiteit en creativiteit, maar óók naar de presentatie. De dansstijlen en bijbehorende elementen zijn vrij naar keuze. Popping, locking en breaking, het is allemaal mogelijk. En niet te vergeten wacking, een ietwat 'vrouwelijke' stijl die balanceert op het randje van old school en new school hiphop. Maar hoe dan ook, we gaan er weer vanuit dat het één groot spektakel wordt", aldus Van Gent.

Rond de klok van 15.00 uur komt de 9-koppige Bossche juniorenformatie Notorious onder leiding van Patricia van Gent in actie. ,,Vorige maand zijn we in Wenen achtste op het WK geworden. Dat was een mooie prestatie, al ben ik ervan overtuigd dat er bij deze groep nog veel meer in het vat zit. Ben benieuwd naar wat er vandaag gaat gebeuren. We hebben in ieder geval hard getraind. Kwalificatie van het komende EK, dat in mei volgend jaar in het Tjechische Karlovy Vary op het programma staat, moet mogelijk zijn", onderstreept de inmiddels 40-jarige Van Gent die in 1999 de wereldtitel aerobics veroverde.

Eerder op de dag kwam haar cadettenteam Rebellious in actie. De organisatie is in handen van Hiphop Unite Nederland, dat onderdeel is van de internationale bond FISAF.

Volledig scherm
De duo’s vormen een aparte categorie. © Chris Korsten
Volledig scherm
De formatie Overkill © Chris Korsten
Volledig scherm
Patricia van Gent wisselde na afloop van de performance van Rebellious nog enkele woordjes uit met de teamleden. © Chris Korsten

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
393 stemmen