Volledig scherm
Elmo Lieftink (blauwe schoenen) in gesprek met Roland Vroomans. © Geert van Erven

Elmo Lieftink wil slagen bij Willem II

TILBURG - Er lag een maand geleden al een contract voor Elmo Lieftink klaar bij Willem II. Alleen de handtekeningen hoefden nog maar gezet te worden onder de verbintenis van twee jaar met een optie voor een extra seizoen. En o ja, de medische keuring moest de oud-Vitessenaar natuurlijk nog even door komen.

Dat laatste lukte niet. Lieftink had wat last van zijn knie. Onderzoek wees uit dat er een stukje kraakbeen van zijn meniscus moest worden verwijderd. Willem II legde het contract even in de koelkast, maar bood Lieftink wel aan om na zijn operatie in Tilburg te revalideren. Als de verdedigende middenvelder normaal herstelt en weer helemaal fit is, zullen de handtekeningen vermoedelijk over een paar weken alsnog onder dat contract komen te staan.

Gelredome
"Dat is in ieder geval wel mijn bedoeling en ik ga er ook vanuit dat dat lukt", aldus de 22-jarige Lieftink, die 13 jaar bij Vitesse voetbalde maar niet verder kwam dan de reservebank van het eerste elftal. "Behoorlijk zuur. Ik heb er toch jaren van gedroomd om in de Gelredome te voetballen." Dat komt er misschien toch nog van, maar dan in Willem II-shirt. "Het is een mooie club. En ik heb goede gesprekken gehad met trainer Erwin van de Looi en hoofd scouting Roland Vroomans." Bang om degradatievoetbal te gaan spelen in Tilburg is hij niet. "De basisspelers hebben genoeg kwaliteit. De groep is alleen nog te dun, maar dat komt wel goed denk ik."

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
350 stemmen