Volledig scherm
Kadeem Pantophlet (rechts), hier met trainer René van Eck, werd begin dit seizoen nog gepresenteerd als nieuwe aanwinst van FC Den Bosch. © twitter.com/mijnfcdenbosch

En nu basketbalt Pantophlet voorlopig weer even

DEN BOSCH - Volgens zijn zaakwaarnemer Ben Wienk is het alleen maar om zijn conditie op peil te houden. "En omdat hij veel van die gasten kent en het vrienden van hem zijn." Feit is dat Kadeem Pantophlet voorlopig niet meer voetbalt maar meetraint bij de basketballers van de U24 van SPM Shoeters Den Bosch.

Het is de zoveelste switch tussen beide sporten in de opmerkelijke loopbaan van de 25-jarige sporter uit Tiel. De bijna twee meter lange Pantophlet voetbalde tot zijn zestiende, koos daarna voor basketbal en speelde bij de U20 van EiffelTowers en van Oranje, voordat hij naar de Verenigde Staten vertrok.

Daar basketbalde hij bij het collegeteam van Duquesne University in Pittsburg. Toen hij daar door een trainerswisseling op het tweede plan belandde, stapte Pantophlet over naar het voetbalteam van Duquesne University, waar hij twee jaar in de spits speelde. Hij keerde terug naar Nederland, kwam op proef bij Brabant United en viel daar zodanig op dat FC Den Bosch hem afgelopen zomer bij de selectie haalde.

Na blessureleed kwam hij ook daar op het tweede plan terecht en keerde hij het voorbije najaar weer terug naar Brabant United. Ook daar stopt hij nu met voetballen.

Volgens Wienk gaat Pantophlet nu voor zijn agentschap werken, waar hij de belangen behartigt van verschillende voetballers. 'Maar ook zelf wil hij blijven voetballen. Hij weet alleen nog niet waar."

Omdat Pantophlet voorlopig zonder voetbalclub zit traint hij mee bij de U24 van SPM Shoeters. Een definitieve keuze voor het basketbal is dat niet, zegt Wienk. "Hij wil alleen maar zijn conditie op peil houden en doet het puur voor de lol."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement